Україна

Голод загрожує 81 країні – Зеленський

Голод загрожує 81 країні - Зеленський

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Світовий ринок почав відчувати нестачу продовольства через війну, яку розв’язала Російська Федерація.

 

Росія заблокувала українські порти на Чорному та Азовському морях, що значно знизило український експорт, зокрема, аграрної продукції. А це спровокувало зростання цін на продукти харчування в багатьох країнах світу. Про це у четвер, 21 квітня, заявив президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед Світовим Банком.

 

Він зазначив, що подорожчання продуктів відчують у 81 країні світу, і це призведе до голоду приблизно 47 мільйонів людей.

 

“Без української пшениці, кукурудзи, рослинної олії та інших товарів це завершиться не просто фізичною нестачею їжі в багатьох країнах Африки та Азії, а й політичною нестабільністю та, можливо, новою міграційною кризою. Люди шукатимуть винних у цій кризі, зокрема й виходячи на майдани”, – сказав Зеленський.

 

Водночас він зазначив, що влада країни робить все можливе, щоб налагодити експорт.

 

“Ми розпочали і посівну кампанію цього року – наскільки це можливо. Але ніхто у світі не може бути впевненим у тому, що продовольчу безпеку вдасться гарантувати, поки ця війна триває на нашій землі”, – наголосив він.

 

Він наголосив, що припинити війну та звільнити українську територію від російських загарбників – “це єдиний надійний шлях зупинити розгортання продовольчої кризи”.

 

 

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд вже надав Україні екстрене фінансування у розмірі 1,4 млрд доларів, а також відкрив спеціальний рахунок, який дає безпечний спосіб подальшого фінансування країни.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button