Україна

Глибокі, теплі, електрифіковані: в мережі показали укріплення росіян


Глибокі, теплі, електрифіковані: в мережі показали укріплення росіян

Російські загарбники змогли вибудувати на окремих ділянках фронту надзвичайно потужні укріплення.


В мережі з’явилися кадри з облаштуванням російських оборонних укріплень на фронті. Відео опублікував командир групи інженерного забезпечення Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Сергій Тіщенко в Telegram в п’ятницю, 12 січня.
 
У ролику військові РФ показали розгалужену траншейну систему, протяжністю сотні метрів, глибиною до двох метрів та шириною до 1,5. Такі розміри дозволяють вільно пересуватися та легко розминутися двом бійцям у спорядженні.

Крім цього ворожий бліндаж має повністю перекриті ходи сполучень, що дозволяє приховано пересуватися, зокрема й від тепловізійних приладів, що дає захист від скидів та FPV. Також украплення має стабільну температуру повітря та власний мікроклімат.

 
Бліндаж має систему водовідведення, що унеможливлює підтоплення водою та утворення непрохідного болота під час дощів. В ньому є підготовлені до ведення вогню та замасковані позиції для стрільців.

Тіщенко зазначив, що електрифіковані перекриті бліндажі обладнані для проживання особового складу. Також вони мають індивідуальні укриття типу “нора” по всій протяжності траншейних сполучень, у результаті боєць може швидко сховатися під час артобстрілу. Крім цього, оборонне укріплення повністю обладнане дерев’яними конструкціями високої якості.
 
“Я впевнений, там поруч є і бетонні ДОТи, і ДЗОТи, а ці споруди прикриті мінними полями, невибуховими загородженнями, та протитанковими загородженнями”, – наголосив український військовий.
 
При цьому він зазначив, що росіяни не придумали нічого нового, це все вже було в інших війнах.

 
Нагадаємо, раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв показав будівництво оборонних споруд на кордоні з Росією.

Український воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко оприлюднив відеозапис з ворожого окопу. На кадрах ролика можна побачити десятки мертвих російських окупантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button