Україна

Глави України і Данії обмінялися привітаннями з річницею відновлення дипвідносин – 1News


фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба наголосив на важливості підтримки Данії для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод привітали один одного  з 30-ю річницею відновлення дипломатичних відносин між країнами.

“Сьогодні, 30 років тому, Данія і Україна відновили дипломатичні відносини. Близькі друзі з відмінними дипломатичними відносинами. Сподівався відзначити цей день за більш щасливих обставин. Ми зробимо це пізніше цього року! Данія зобов’язується підтримувати вільну, демократичну та суверенну Україну”, – написав Кофод на своїй сторінці у Twitter.

У свою чергу, українськиї міністр наголосив на важливості підтримки Данії для України.

“Шановний Єппе Кофод, щиро вітаю вас із 30-річчям відновлення українсько-данських дипломатичних відносин. Сьогодні ми особливо цінуємо те, що Данія бере активну участь у глобальних зусиллях щодо стримування подальшої російської агресії. Упевнений, що наші двосторонні відносини мають велике майбутнє”, – написав Кулеба на своїй сторінці у Twitter.

1News за темою: Ракети виявилися занадто старими: Данія не постачатиме Україні зброю

Нагадаємо, під час зустрічі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксена данський уряд прийняв рішення виділити українській державі 22 млн євро на посилення безпеки.

Також нагадаємо, що Україна підписала з Міністерством оборони Данії меморандум щодо розвитку та посилення морського потенціалу України. Підписання меморандуму відбулося в рамках офіційного візиту в Україну Міністерки оборони Данії Тріне Брамсен.

Зазначимо, що 9 лютого до України прибув літак із військовою допомогою від Великої Британії. Згідно з кадрами, на місці можна було бачити українських військових. З їхніх коментарів випливає, що поставка призначена для загонів територіальної оборони.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button