Україна

Глави Повітряних сил України та США обговорили можливі поставки F-16


Глави Повітряних сил України та США обговорили можливі поставки F-16

Сторони обговорили перспективні напрямки двосторонньої співпраці щодо постачання військової техніки, озброєння та боєприпасів.

Голова Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук та командувач Повітряних сил США в Європі та Африці Джеймс Хекер днями провели телефонну розмову. Про це 28 лютого повідомила прес-служба українського командування ЗС.

Зазначається, що Олещук розповів американському колезі “про 365 днів битви за українське небо, про поточну ситуацію на фронті, про окремі питання організації протиповітряної оборони України”.

Також сторони обговорили перспективні напрямки двосторонньої співпраці щодо постачання військової техніки, озброєння та боєприпасів у рамках міжнародної технічної допомоги Києву.

“Зокрема обговорили питання посилення системи протиповітряної оборони України в контексті можливого надання Повітряним силам ЗСУ багатоцільових літаків F-16”, – уточнив командувач.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що західні партнери “дозріли” для передачі бойових літаків Україні, і питання має вирішитись протягом одного-двох місяців.

У США повідомили, коли Україна може отримати літаки F-16


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button