Україна

Глава МЗС припустив, коли Україна отримає західні танки та ракети ATACMS


Глава МЗС припустив, коли Україна отримає західні танки та ракети ATACMS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що подальші постачання зброї залежатимуть від ситуації на фронтах.

 
Наступного року Україна може отримати від західних країн танки та далекобійні ракети ATACMS. Про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
 
Глава МЗС зазначив, що подальші поставки залежатимуть від ситуації на фронтах.
 
“Нам – як мед, так і ложкою. Ми більше року боролися за Patriot, отримали їх, і всі такі: Patriot, це звичайно, добре, але що у нас там з танками та ATACMS? Коли отримаємо танки та ATACMS, думаю, скажуть, що це, звичайно, добре, але що у нас з авіаносьцями та підводними човнами, коли ми їх отримаємо?..” – зазначив Кулеба.
 
Глава МЗС вважає, що протягом наступних кількох місяців Україна отримає і танки, і ATACMS, і сучасні ударні дрони, але це залежатиме і від ситуації на полі бою.
 
Кулеба також закликав “залишатися в раціональному полі” і розуміти, що надання Patriot – це не просто чергове рішення, а психологічний перелом. Міністр вважає, що з усіх типів зброї питання надання Patriot було найскладнішим.
 
“Тому що з перших днів, коли ми почали про Patriot розмовляти з американцями, ми чули “ні”. І те, що це сталося, – це ще одне свідчення, що ще одне знято табу, ще одна стіна впала… І я не думаю, що інші теми будуть складнішими за Patriot. Вони не реалізуються, можливо, всі одночасно в один день, але це як у комп’ютерній грі, ти відкриваєш рівні один за одним”, – підкреслив міністр.
 
Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що Україна згодом отримає від партнерів усю необхідну їй зброю.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button