Україна

Глава МЗС Німеччини прибула з візитом у Київ


Глава МЗС Німеччини прибула з візитом у Київ

Анналена Бербок встигла прокоментували кілька запитань щодо України, зокрема, початку переговорів про вступ у ЄС.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в понеділок, 11 вересня, приїхала з неанонсованим візитом у Київ. Про це повідомляє німецьке видання ZDF.

“Україна також захищає свободу й всіх нас з величезною мужністю і рішучістю. Так само як Україна стоїть за нас, вона також може покластися на нас”, – зазначила вона під час свого візиту.

За її словами, нині в ЄС готується рішення про початок переговорів стосовно вступу України.

“Результати судової реформи та законодавства щодо ЗМІ вже помітні (в Україні – ред.). Попереду ще імплементація антиолігархічного закону та боротьба з корупцією”, – зауважила німецька чиновниця.

Глава МЗС Німеччини нагадала, що нині проходитьпідготовка до зими в Україні, але “незалежно від пори року”, Німеччина не припиняє “підтримувати Україну в її захисті від російської агресії – економічно, військово, гуманітарно”.

Бербок не оминула й питання примусової депортації дітей в Росію.

“Ми підтримуємо організації, українську владу та неурядові організації, які працюють над тим, щоб повернути викрадених дітей додому. І щоб ці злочини було розкрито. Обвинувальний акт у Міжнародному кримінальному суді також є важливим внеском у цю справу”, – резюмувала вона.

Як ми вже писали, Анналена Бербок вважає, що найближчим часом не існуватиме передумов для переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним щодо завершення війни. 

Бербок закликала Київ ратифікувати Римський статут

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button