Україна

Глава МЗС Литви про допомогу Україні від ЄС: Чуємо хороші сигнали


Глава МЗС Литви про допомогу Україні від ЄС: Чуємо хороші сигнали

Всі проблеми щодо фіндопомоги Україні буде вирішено на саміті ЄС 1 лютого, сподівається литовський міністр.


Від Європейського Союзу є хороші сигнали щодо виділення фінансової допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.
 
Дипломат сподівається, що всі проблеми щодо західної фінансової допомоги Україні буде вирішено на саміті ЄС 1 лютого.
 
“Ми чуємо хороші сигнали. Ви знаєте, що деякі вето знімаються та укладаються нові угоди. Що це означає? Україна справді має надзвичайно дієздатну зовнішню дипломатичну систему. Куди б я не їздив, ваші люди справжні професіонали, вони роблять величезну роботу. Тому я вірю, що на це можна очікувати”, – сказав Ландсбергіс.
 
Відповідаючи на питання, чи зможе Європа самостійно, без США, надати Україні достатню фінансову та військову допомогу, глава МЗС Литви зазначив, що це в інтересах європейських країн.
 
“Я сподіваюся, що заради Європи Європа зробить усе, що може. Це у наших інтересах”, – сказав литовський міністр.
Нагадаємо, 1 лютого відбудеться саміт Європейської Ради. Україна розраховує, що там буде ухвалено позитивне рішення про виділення фінансової підтримки в розмірі 50 млрд євро за програмою Ukraine Facility. 

Як відомо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожував заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України, а також подальший рух нашої країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва. 

Пізніше Орбан заявив, що Угорщина погодиться не накладати вето на пропозицію ЄС щодо виділення фінансування для України в розмірі 50 млрд євро, але Брюссель має розморозити призначені для Угорщини 30 млрд євро.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button