Україна

Глава МВС підтвердив замах на Ірину Фаріон


Глава МВС підтвердив замах на Ірину Фаріон

Поліція та інші необхідні служби працюють на місці стрільби. Опрацьовують покази свідків та дані з камер відеоспостереження.

Напад на Ірину Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство. Стан потерпілої тяжкий, лікарі борються за її життя. Про це повідомив у Телеграм міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у п’ятницю, 19 липня.

Наразі поліція та інші необхідні служби працюють на місці стрільби. Опрацьовують покази свідків та дані з камер відеоспостереження.

Міністр акцентував, що систематично отримує доповіді від керівництва поліції про вжиті заходи та встановлені обставини.

Додав, що розкриття злочину перебуває в активній фазі.

“Якщо у вас є будь-яка інформація про обставини скоєння цього злочину, повідомляйте поліції. Ці дані мають бути правильно зафіксовані та ретельно перевірені”, – закликав Клименко.

Нагадаємо, у Львові у п’ятницю, 19 липня сталася стрілянина. Жертвою злочину могла стати українська мовознавиця Ірина Фаріон. Зокрема інформацію про замах на діячку підтвердило кілька неофіційних джерел.

Ми повідомляли, що Львівський апеляційний суд 29 травняпостановив поновити Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету Львівська політехніка.

Як відомо, раніше в ефірі програми Рандеву з Яніною Соколовою Фаріон розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема з Третьої штурмової бригади (створена на базі добровольчого формування Азов). 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + five =

Back to top button