Україна

Глава МВС передав в ООН закривавлену іграшку з вокзалу у Краматорську

Глава МВС передав в ООН закривавлену іграшку з вокзалу у Краматорську

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Спецпредставник Генсека ООН Амін Авад та голова МВС Денис Монастирський

Фото конячки, що лежить на пероні, облетіло безліч світових ЗМІ та стало символом знищених доль українських дітей.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський провів зустріч із Кризовим координатором ООН в Україні, спеціальним представником Генсека ООН Аміном Авадом, під час якої передав закривавлену дитячу іграшку з вокзалу у Краматорську. Про це 14 квітня повідомила прес-служба МВС.

Зазначається, що фотографія конячки, що лежить на пероні, облетіла безліч світових ЗМІ та стала символом знищених доль українських дітей. Поліцейські вилучили її з місця події та доставили до Києва. Далі її буде передано до Міжнародної незалежної комісії з розслідування фактів російських воєнних злочинів в Україні.

“Це був прямий, цілеспрямований, спланований удар по цивільних. Цей злочин Росії забрав життя 59 мирних українців, серед яких семеро дітей. Крім того, 114 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Серед тіл поранених і вбитих знайдено закривавлену м’яку дитячу іграшку… Нехай ця іграшка стане символом горя українських матерів, а також нагадуванням про долі наших дітей, які цинічно та масово знищує Росія”, – наголосив Монастирський.

Глава МВС уточнив, що з початку війни Нацполіція розпочала розслідування понад шість тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних військовими РФ.

Нагадаємо, вранці 8 квітня війська РФ завдали удару ракетою Точка-У по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували близько чотирьох тисяч мирних жителів, які чекали на евакуаційний потяг.

За даними Генпрокуратури на 14 квітня, жертвами російської воєнної агресії в Україні стали 197 дітей, ще 351 дитина отримала поранення.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button