Україна

Глава МОЗ України полетів в Індію за вакциною від коронавірусу

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вилетів в Індію для перемовин з виробником вакцин Serum Institute of India. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Київ-Дубай-Делі-Пуне. Через 17 годин буду в пункті призначення – Пуне. Готуємось до перемовин з найбільшим виробником вакцин у світі – Serum Institute of India», – написав міністр.

Він додв, що на жаль, пандемія буде світовою проблемою кількох наступних років.

«Розуміємо, що контрактувати додаткові обсяги необхідно вже зараз. Тому основна задача – до вже законтрактованих 12 млн доз, досягти прямих домовленостей на поставку додаткових об’ємів вакцин Oxford/AstraZeneca та NovaVax в 2021-2022 році безпосередньо з виробником», – додав Степанов.

Глава МОЗ України повідомив, що відправку першої партії проконтролює на місці.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов заявляв, що вакцинація від коронавірусу в Україні повинна розпочатися 15 лютого. До сьогодні вакцин в країні поки немає.

Народний депутат з фракції Ірина Верещук в ефірі телеканалу “Україна 24” заявила, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов несе особисту відповідальність за початок вакцинації, і в разі її провалу обіцяють ініціювати його відставку.

Back to top button