Світ

ФСБ заявила про “причетність” затриманих в Дагестані до теракту в Крокусі

ФСБ заявила про причетність затриманих в Дагестані до теракту в Крокусі

Фото: ТАРС

Crocus City Hall після теракту

Російська спецслужба виклала відео, де буцімто затриманий визнав, що “возив зброю терористам, які стріляли в Crocus City Hall”.

ФСБ РФ заявила, що нібито “встановила причетність” затриманих напередодні в Дагестані бойовиків, які готували теракти, до фінансування та постачання атаки на концертну залу Crocus City Hall. Про це з посиланням на Центр громадських зв’язків (ЦГЗ) ФСБ повідомляє провладне російське інформагентство Интерфакс у понеділок, 1 квітня.

Російська спецслужба стверджує, що в неділю було припинено діяльність “чотирьох іноземних громадян, які підготували в Каспійську терористичний акт у місцях масового перебування людей”. Імовірні бойовики нібито “провели розвідку місцевості, виготовили саморобний вибуховий пристрій та придбали автоматичну зброю”, і “зараз же після скоєння теракту мали намір виїхати за межі Росії”.

Національний антитерористичний комітет (НАК) повідомляв, що в ході контртерористичної операції, проведеної в Махачкалі та Каспійську, затримано трьох бойовиків, які планували теракти. 

Російські соцмережі стверджують, що затримані у Дагестані планували вибух на набережній або у парку Перемоги у Каспійську.

Росіяни також виклали відео на якому нібито один із бойовиків розповів на допиті ФСБ, що “возив зброю терористам, які стріляли в Crocus City Hall. Він доставив його з Махачкали в Митіщі. 

Затриманий також начебто переказував терористам гроші. За його словами, “конкретної мети теракт не мав” і що головне, “щоб вибух стався в скупченні людей”.

Як відомо, теракт у комплексі Crocus City Hall у підмосковному Красногорську стався увечері 22 березня: кілька озброєних людей відкрили стрілянину по відвідувачах концерту та влаштували пожежу. За останніми даними, трагедія забрала життя 144 людей, ще 551 людина постраждала. 

Нагадаємо, понад 50% громадян Росії повірили в те, що відповідальність за теракт у підмосковній концертній залі Крокус Сіті Хол нібито лежить на українській владі. 

РФ бреше щодо участі інших країн в теракті – США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button