Україна

Глава ГУР України прокоментував провокації у Бєлгороді

Глава ГУР України прокоментував провокації у Бєлгороді

Фото: Скриншот видео

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов

Глава ГУР заявив, що українська розвідка має відомості про те, що російська сторона сама готує провокації.

Росіяни повинні звикати до провокацій своїх військових, як відбулося в Бєлгороді. Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю Spiegel.

Глава ГУР заявив, що українська розвідка має відомості про те, що російська сторона сама готує провокації.

“Метою таких інсценувань зазвичай є виправдання власної агресії. Цього разу мета інша: по-перше, йдеться про консолідацію свого суспільства, яке здебільшого відмовляється воювати. Їй треба показати, що Україна – терористична держава, загроза, яку необхідно зупинити. А по-друге, відвернути увагу громадськості від Бучі та інших випадків насильства та вбивства дітей. Отже, якщо найближчими днями вибухнуть вокзали, електростанції або цистерни з пальним і щоразу звинувачуватимуть Україну, я не дуже здивуюсь”, – сказав Буданов.

Також він прокоментував погрози російської сторони про удари по “центрах ухвалення рішень” у Києві.

“Що я на це відповім? Хіба росіяни до цього не обстрілювали Київ? Звичайно, вони не хочуть уявляти, що війна може торкнутися їхньої території. Я розумію, що їм складно визнати, що вперше з 1943 року відбуваються напади на російську територію. Але вони повинні звикнути до цього”, – наголосив він.

Нагадаємо, губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков 14 квітня заявив про обстріл села Сподарюшино з боку України.

Вибухи у Бєлгороді: Росія звинуватила Україну у запуску трьох ракет


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button