Україна

Гібридна війна в Україні – населення закликали не піддаватися паніці – 1News


Фото з відкритих джерел

Водночас громадян просять керуватися даними офіційних джерел, а не анонімних

Українці зіткнулися з потужною хвилею гібридної війни та нагнітання паніки в інформаційному просторі. У зв’язку з цим громадян закликають зберігати спокій та не піддаватися паніці. Про це повідомила Служба безпеки України у Facebook.

“Сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та спотворенням реального стану речей. Все це в комплексі – ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни”, – йшлося у заяві.

При цьому зазначається, що “є чіткий план дій” на кожен сценарій розвитку подій.

“Разом з керівництвом держави, представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та органами влади безпеки ми готові реагувати на ситуацію не лише тоді, коли виникне така потреба, а заздалегідь. І вже робимо це”, – наголосили в СБУ.

Також за їх даними, метою нинішнього інформаційного нагнітання є посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру у здатність держави захистити своїх громадян, розхитати єдність.

1News за темою: Найкращий друг для ворогів – паніка: Зеленський прокоментував “наступ” РФ 16 лютого

Зокрема прояви гібридної війни виявлено у ​​соціальних мережах, окремих ЗМІ та у поширеннях інформації деякими політиками.

Водночас у відомстві додали, що наразі стабільність та спокій в Україні залежить не лише від влади, а й від виважених дій кожного українця.

“Усім нам слід зберігати спокій і холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка та дестабілізація грають на користь лише противнику, а не Україні. Ми всі маємо мислити критично та перевіряти будь-яку інформацію”, – заявили в СБУ.

Крім цього, українців закликали керуватися даними офіційних джерел, а не анонімних, а також навчитися відрізняти правду від фейків.

1News за темою: Довіряйте армії: Шмигаль звернувся до українців на тлі загрози нового вторгнення РФ

Як повідомлялося раніше, командувач Обʼєднаними силами, генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що ситуація на Донбасі залишається контрольованою, українські військові готові до всіляких сценаріїв.

А війська противника, за його словами, продовжують нехтувати режимом припинення вогню і обстрілюють українські позиції. При цьому незаконні збройні формування зосереджують військову техніку за межами району відведення.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button