Україна

Генштаб ЗСУ відзвітував про 600-й день війни


Генштаб ЗСУ відзвітував про 600-й день війни

Українські бійці продовжують вести наступ на двох напрямках, відбили 16 атак росіян поблизу Мар’їнки.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби на фронті відбулось 53 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в понеділок, 16 жовтня.

Зазначається, що у 600-й день війни російські війська завдали шість ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснили 16 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили 12 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та ще чотири атаки біля Стельмахівки та Надії Луганської області. На Бахмутському напрямку українські воїни відбили три атаки противника в районі населеного пункту Андріївка. 
 
На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське Донецької області. Тут Сили оборони відбили сім атак противника.
 
На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 16 атак окупантів в районі Мар’їнки Донецької області. На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога південніше Золотої Ниви та південніше Пречистівки Донецької області. 
 
На Запорізькому напрямку українські захисники відбили всі атаки росіян південно-західніше Новоданилівки Запорізької області. Також противник намагався відновити втрачене положення західніше Роботиного та західніше Вербового Запорізької області, успіху не мав.
 
Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала чотири удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили один артилерійський засіб противника.

Нагадаємо, з початку війни загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 288 630 осіб. Минулої доби ЗСУ ліквідували 860 окупантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button