Україна

Генштаб: ЗСУ відбили десять атак ворога на Донеччині


Генштаб: ЗСУ відбили десять атак ворога на Донеччині

На Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти ведуть наступальні дії та продовжують обстріли.

Війська РФ намагаються утримати тимчасово захоплені території та продовжують наступати на окремих напрямках. Про це 21 листопада повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні.

Зазначається, що минулої доби українські військові відбили атаки окупантів у районах десяти населених пунктів: Бахмута, Білогорівки, Курдюмівки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Первомайського, Підгороднього, Спірного, Стельмахівки та Яковлівки Донецької області.

Ворог завдав двох ракетних ударів і здійснив понад 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Російських ракетних ударів зазнали об’єкти цивільної інфраструктури Куп’янська в Харківській області.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Слобожанському напрямку у прикордонних районах Бєлгородської області окремі підрозділи ворога продовжують виконувати завдання щодо прикриття російсько-українського кордону та проведення демонстраційних та провокаційних дій. Мінометних обстрілів зазнали Амбарне, Бочкове, Ветеринарне, Огірцеве та Стариця в Харківській області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах війська РФ ведуть оборону на раніше зайнятих рубежах. Зафіксовано артилерійські обстріли, зокрема, в районах населених пунктів Крохмальне та Табаївка Харківської області; Макіївка, Невське, Новоселівське, Майданчик, Стельмахівка Луганської області та Берестове Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах супротивник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Здійснює обстрілии з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Веселе, Кліщіївка, Курдюмівка, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Озарянівка, Опитне, Первомайське, Роздолівка, Соледар, Спірне та Яковлівка на Донеччині.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде оборону. Від артилерійського вогню противника постраждали райони населених пунктів Богоявленка, Времівка, Вугледар, Золота Нива, Пречистівка Донецької області; Дорожнянка, Залізничне, Малинівка, Оріхів, Степове, Чарівне у Запорізькій області та місто Нікополь на Дніпропетровщині.

На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть позиційну оборону, удосконалюють фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів. Зі ствольної та реактивної артилерії били по районах населених пунктів Веселе, Висунці, Клапая та Херсон.

“У населеному пункті Любимівка тимчасово зайнятої території Херсонської області окупанти під виглядом пошуку диверсійно-розвідувальних груп незаконно проникають у приватні будинки та грабують майно місцевих мешканців”, – наголосили в Генштабі.

Українська авіація протягом цієї доби завдала шість ударів по ворогові: три по районах зосередження окупантів і три – по позиціях його зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два пункти управління, склад боєприпасів, п’ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два інші важливі об’єкти противника.

Раніше повідомлялося, що після низки великих невдач на фронті російська армія планує захопити Луганську та Донецьку області, а потім може націлитись на взяття усієї Запорізької області.

Без наметів та автоматів. У РФ нові бунти чмобіків


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button