Україна

Генштаб ЗСУ розповів про невдалі штурми росіян


Генштаб ЗСУ розповів про невдалі штурми росіян

На Запорізькому напрямку українськими бійцями відбито 10 атак противника в районі Малинівки та Роботиного.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 70 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в понеділок, 19 лютого.
Загалом війська РФ завдали чотири ракетних та 52 авіаційних удари, здійснили 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку ворог здійснив три безуспішні спроби наступу в районі населеного пункту Синьківка Харківської області. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито чотири атаки біля Тернів Донецької області та Білогорівки Луганської області, де противник намагався прорвати оборону.
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 11 атак поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївкт, Андріївки Донецької області, де окупанти намагалися покращити тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку  українськими захисниками відбито дев’ять атак росіян в районах Ласточкиного, Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області, де відбити 19 атак.
 
На Новопавлівському напрямку ворог один раз намагався проводити наступ в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області. На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 10 атак противника в районі Малинівки та Роботиного Запорізької області. 
 
На Херсонському напрямку окупанти не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено п’ять спроб штурму позицій ЗСУ. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, пункту управління та 10 зенітно-ракетних засобах противника. Також на східному напрямку підрозділами Повітряних сил ЗСУ знищено два літаки росіян: винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С.
 
Підрозділами ракетних військ завдано ударів по пункту управління, чотирьох складах боєприпасів та п’яти артилерійських засобах противника. 
Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський відвідав позиції ЗСУ на Куп’янському напрямку у Харківській області, де вручив нагороди захисникам.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button