Україна

Генштаб заявив про провал наступу РФ на Соледар


Генштаб заявив про провал наступу РФ на Соледар

Окупанти здійснили невдалу спробу просунутися у напрямку Володимирівка – Соледар та Стряпівка – Соледар, зазначили у Генштабі.

На Донеччині тривають запеклі бої з російськими загарбниками. Напередодні українські військові відбили наступ ворога в напрямку міста Соледар, повідомляє Генштаб ЗСУ в оперативному зведенні вранці в четвер, 28 липня.

Так, на Слов’янському напрямку окупанти вели штурмові дії у напрямках Довгеньке – Мазанівка та Пасіка – Долина. Успіху не мали. Артилерійські обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Андріївка, Норцівка, Богородичне, Чепіль, Велика Комишуваха, Петрівське та Гусарівка.

На Краматорському напрямку війська РФ активних дій не вели, обстріляли з артилерії райони Закотного, Верхньокам’янського та Тетянівки, а також завдали авіаудару біля Серебрянки.

На Бахмутському напрямку ворог намагається покращити тактичне становище, але штурмові дії за напрямами Клинове – Бахмут та Миронівський – Семигір’я бійці ЗСУ відбили та змусили окупантів відступити.

При штурмі Вершини противник отримав частковий успіх, закріплюється на південний схід від населеного пункту Вершина. Спроба просунутися у напрямку Володимирівка – Соледар та Стряпівка – Соледар завершилася для підрозділів армії РФ провалом.

Противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Білогорівка, Миколаївка, Нова Кам’янка, Весела Долина, Кодема, Семигір’я та Нью-Йорк, завдав авіаційних ударів неподалік Яковлівки, Покровського та Соледара.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. З метою посилення угруповання військ на Запорізькому напрямку здійснює перекидання додаткових підрозділів.

Артилерійські обстріли зафіксовані в районах населених пунктів Времівка, Красногорівка, Мар’їнка, Новокалинове, Опитне, Степногірськ, Білогір’я, Володимирівка, Велика Новосілка, Микільське, Малинівка та Первомайське. Авіацію окупанти задіяли біля Авдіївки, Мар’їнки, Павлівки, Кам’янського та Малих Щербаків.

Так, на Волинському та Поліському напрямках фіксується проведення інженерного обладнання позицій підрозділів, що прибули на ротацію. З метою уточнення позицій наших військ наголошується на веденні повітряної розвідки за допомогою БПЛА.

На Сіверському напрямку ФСБ РФ посилює контррозвідувальні заходи у прикордонних з Україною районах. Ворог здійснив артилерійські обстріли неподалік Миколаївки Чернігівської області, а також Товстодубового та Рясного в Сумській області.

На Харківському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Харків, Дементіївка, Мосьпанове, Соснівка, Уди, Черкаські Тишки, Старий Салтів, Циркуни, Протопівка, Злочів, Руські Тишки, Петрівка, Пришиб, Прудянка та Калинове. Ворог завдав авіаудару неподалік Руських Тишок.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та поверненні втрачених позицій на Криворізькому напрямку.

З метою сковування дій ЗСУ ворог веде обстріли зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків у районах Трудолюбівки, Потьомкіного, Посад-Покровського, Андріївки, Благодатного, Тернівки, Червоної Долини, Прибузького та Лупаревого. Завдав авіаудару біля Новопетрівки. Українські воїни відбили штурм у напрямку Брускінське – Білогірка, окупанти зазнали втрат і відійшли.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ вразили п’ять опорних пунктів ворога на півдні країни. Противник втратив убитими 66 осіб та 13 одиниць техніки, включаючи три танки.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button