Україна

Генштаб заявив про два удари у Чорнобаївці


Генштаб заявив про два удари у Чорнобаївці

На більшості напрямків ворог не вів активних дій, обмежуючись обстрілом позицій ЗСУ.

 
Минулої доби українські військові завдали нових ударів у районі аеродрому в Чорнобаївці на Херсонщині. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у неділю, 10 липня.
 
“Українські ракетно-артилерійські підрозділи завдали двох ударів по командних пунктах, скупченню техніки та польових складах боєприпасів противника в районі Чорнобаївки. Втрати російських окупантів уточнюються”, – йдеться у повідомленні.
 

На Харківському напрямі основні зусилля ворог зосереджував на недопущенні просування ЗСУ. Противник здійснив обстріли з артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Харків, Руські Тишки, Питомник, Коробочкине, Іванівка, Дементіївка, Соснівка, Рубіжне та Слатине. Авіаудар зафіксовано поблизу Верхнього Салтова. З території Бєлгородської області окупантами завдано ракетного удару по Харкову крилатою ракетою типу Іскандер.
 
Крім того, на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Опитне, Авдіївка, Мар’їнка, Павлівка, Вугледар, Золота Нива, Комар, Гуляйполе, Оріхів, Малі Щербаки та Полтавка. Завдав авіаційних ударів в районах Кам’янки, Малих Щербаків та Новоандріївки.
 
На Південнобузькому напрямі ворог обстріляв зі ствольної артилерії райони Лозового, Посад Покровського, Українки, Партизанського, Любомирівки, Кобзарців та Широкого.
 
Також на Слов’янському напрямку ворог здійснював обстріли позицій українських військ, провів розвідку боєм штурмовою групою в районі населеного пункту Долина, проте успіху не мав і відійшов.
 
Противник обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії райони Долини, Дібровного, Мазанівки, Богородичного, Адамівки, Андріївки, Вірнопілля, Великої Комишувахи, Краснопілля та Нової Дмитрівки.
 
На Краматорському напрямку активних дій ворог не проводив, але зафіксовано переміщення окремих підрозділів у район Білогорівки. Здійснював обстріли з мінометів, ствольної артилерії та танків у районах населених пунктів Сіверськ, Переїзне, Григорівка, Верхньокам’яне та Білогорівка. Наніс авіаудари неподалік від Слов’янська, Сіверська та Серебрянки.
 
На Бахмутському напрямі активних дій окупанти не проводили. Ворожі обстріли фіксувалися в районах населених пунктів Вершина, Зайцеве, Покровське, Веселе, Івано-Дар’ївка та Вуглегірської ТЕС. Авіаційних ударів завдано неподалік Берестового та Спірного.
 
На Сіверському напрямку противник здійснив обстріл поблизу Бачівська, Миропілля, Володимирівки, Вовківки і Волфиного, а неподалік двох останніх завдав авіаудари. Вів повітряну розвідку із застосуванням БПЛА.
 
Напередодні стало відомо, що в Херсонській та Миколаївській областях ЗСУ розбили чотири ворожі склади боєприпасів. Попередньо ліквідовано 58 російських солдатів та знищено майже 20 одиниць ворожої військової техніки.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button