Україна

Генштаб заявив про 60 бойових зіткнень за добу


Генштаб заявив про 60 бойових зіткнень за добу

ЗСУ відбили 15 атак в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке та Первомайське Донецької області.

За минулу добу українські війська продовжували відбивати російські атаки на сході та півдні держави, а також вели наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямку. Відбулося близько 60 бойових зіткнень, повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні в неділю, 15 жовтня.

Вчра російські агресори завдавла два ракетних та 43 авіаційних ударів, здійснили 59 обстрілів з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали 25 населених пунктів у шести областях. Під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів у семи регіонах.

В зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському напрямку нащі війська відбили 10 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ продовжували стримувати наступ противника в районах Макіївки, Серебрянського лісництва Луганської області та Торського Донецької області. Тут наші захисники відбили 7 атак ворога.

На Бахмутському напрямку українські воїни продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдавали ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплювалися на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському напрямку противник не полишає спроб прорвати нашу оборону, проте безуспішно. ЗСУ відбили 15 атак ворога в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби Сили оборони відбили понад 10 атак ворога в районі Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку противник наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку окупанти п’ятьразів намагалися відновити втрачене положення в районах Роботиного та Вербового, успіху не мали.

Сили оборони продовжували наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдавали росіянам втрат в живій силі та техніці, виснажували ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби наша авіація завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, ще два – по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, два артилерійських засоби та район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Нагадаємо, загальні втрати РФ з початку війни наближаються до 290 тисяч військових убитими. П’ятниця 13 стала “чорною” для майже тисячі росіян.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button