Україна

Генштаб: Є успіх під Бахмутом та біля Роботиного


Генштаб: Є успіх під Бахмутом та біля Роботиного

ЗСУ відбили численні ворожі атаки на сході та просуваються на Бахмутському і Мелітопольському напрямках.

Оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною, протягом минулої доби на фронті відбулося 39 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб у ранковому зведенні 8 вересня.

Зафіксовано сім ракетних та 74 авіаційних удари, а також 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі Синьківки Харківської області, на Лиманському – в районі Новоєгорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку українська армія відбила атаки ворога в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

“В результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмута, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах”, – наголосили в Генштабі.

На Авдіївському напрямку противник невдало атакував в районах Кераміка та Авдіївки Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, протягом минулої доби тут було відбито понад десять атак ворога. 

На Шахтарському напрямку Сили оборони дали відсіч окупантам в районі південніше Пречистівки на Донеччині.

Водночас українські захисники продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком визволяють окуповані території. Мали успіх в районі південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала десяти ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

Підрозділами ракетних військ та артилерії уражено склад боєприпасів, шість артилерійських засобів, два пункти управління, два зенітно-ракетні комплекси ворога.

Нагадаємо, за інформацією на 7 вересня, РФ втратила в Україні 266 900 військових.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button