Україна

Генштаб: Війська РФ намагаються продовжити наступ

Генштаб: Війська РФ намагаються продовжити наступ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.u

Російська армія продовжує зазнавати втрат в Україні

Противник обстрілює передові позиції ЗСУ на Донбасі та шукає слабкі місця в обороні по всій лінії зіткнення.

Російські війська намагаються продовжувати наступ у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей, а також не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території України. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 20 квітня.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не робив.

“Зберігається загроза завдання ракетно-бомбових ударів російською авіацією по об’єктах на території України з використанням території, аеродромної мережі та повітряного простору республіки Білорусь”, – зазначило українське військове керівництво.

На Сіверському напрямі ознак формування ударного угруповання російських військ не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог здійснює перегрупування та поповнення запасів. Триває часткове блокування Харкова та обстріл міста.

На Ізюмському напрямку противник зробив спробу наступу у напрямку Сулигівки, Діброви та намагається проводити повітряну розвідку.

На Донецькому та Таврійському напрямах російські війська продовжують обстріл передових позицій ЗСУ та пошук слабких місць в обороні по всій лінії зіткнення.

“Триває ведення бойових дій у районах населених пунктів Кремінна, Торське та Зелена Долина. Ворог здійснює перегрупування з метою подальшого наступу у напрямку населеного пункту Лиман”, – уточнили у ЗСУ.

Крім того, противник намагається просунутися углиб населеного пункту Попасна.

“Після спроб штурму російськими окупантами в Рубіжному та Сєвєродонецьку до місцевої лікарні міста Новоайдар доставлено близько 130 поранених військовослужбовців противника. Точна кількість наразі уточнюється”, – зазначили у Генштабі.

На Донецькому напрямку ворог вів штурмові дії в районі Мар’їнки та бойові дії в районі населених пунктів Велика Новосілка, Рівнопіль та Сторожове. Основні зусилля армії РФ зосереджені захопленні Маріуполя, тривають штурмові дії у районі заводу Азовсталь.

На Південнобузькому напрямку російські війська намагаються закріпитися на зайнятих позиціях, точаться бої в районі Олександрівки. Як наголосили у Генштабі, противник продовжить атаки з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили десять атак ворога, знищено 12 танків, 28 одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему.

Повітряні сили ЗСУ за минулу добу вразили дев’ять повітряних цілей противника: один літак, один вертоліт, шість БПЛА різних типів та крилату ракету.

Нагадаємо, на 19 квітня армія РФ втратила в Україні 20 800 солдатів, а також 802 танки, 169 літаків та 150 вертольотів.

Британська розвідка дала оцінку ситуації на фронті


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button