Україна

Генштаб відзвітував про ситуацію на фронті


Генштаб відзвітував про ситуацію на фронті

Протягом доби відбулось 15 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.


Українські військові продовжують просуватися на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в середу, 20 вересня.
 
Протягом доби війська РФ завдали 72 авіаційних удари, здійснили 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
 
На фронті протягом доби відбулось 15 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Артилерійських та мінометних обстрілів з боку російських загарбників зазнають населенні пункти на всіх напрямках фронту.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі західніше Зайцевого Донецької області. Війська РФ намагалися відновити втрачене положення в районі північно-східніше Андріївки Донецької області, успіху не мали.

На Мар’їнському напрямку протягом доби українські захисники успішно відбили 10 атак ворога в районі Мар’їнки Донецької області.

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують окупантів.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи  ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, зенітно-ракетний комплекс Стріла-10 та чотири артилерійських засоби противника. 

Нагадаємо, за даними Генштабу, з початку війни загальна кількість втрат російської армії становить 273 980 військових. Минулої доби ЗСУ ліквідували 520 окупантів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button