Україна

Генштаб: Відбито штурм на Новопавлівському напрямку


Генштаб: Відбито штурм на Новопавлівському напрямку

Противник намагався покращити своє тактичне становище та вів наступальний бій у районі населеного пункту Водяне.

З початку цієї доби російські агресори штурмували позиції українських військових на Новопавлівському напрямку. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у четвер, 1 вересня.

Так, на Харківському напрямку із застосуванням танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії противник здійснив обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Кленове, Дементіївка, Руські Тишки, Великі Проходи, Петрівка, Перемога, Байрак, Шевелівка. Продовжує ведення повітряної розвідки із використанням безпілотних літальних апаратів.

На Слов’янському напрямку здійснив обстріл із застосуванням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Краснопілля, Вернопілля, Грушуваха. Вів повітряну розвідку із застосуванням БПЛА.

На Донецькому напрямку противник продовжує ведення активних бойових дій, зосереджуючи основні зусилля на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Чинить вогневу дію і намагається поліпшити тактичне становище, активно веде повітряну розвідку.

На Краматорському напрямку росіяни здійснювали обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Райгородок, Берестове, Роздолівка, Тетянівка, Мала Піскунівка, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Сіверськ.

На Бахмутському напрямку ворог здійснив обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Бахмутське, Соледар, Яковлівка, Майорськ, Діліївка. Підрозділи противника намагалися вести наступальні бої у районах населених пунктів Весела Долина, Зайцеве.

На Авдіївському напрямку ворог здійснював обстріли із застосуванням ствольної, реактивної артилерії, танків у районах населених пунктів Опитне, Первомайське, Нью-Йорк. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Времівка, Нескучне, Олександропіль.

На Новопавлівському напрямку велися обстріли позицій наших військ із застосуванням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню у районі населеного пункту Золота Нива. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Мар’їнка. Вів наступальний бій у районі населеного пункту Водяне, успіху не мав.

На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріл позицій захисників України із застосуванням ствольної та реактивної артилерії, танків у районах населених пунктів Новополь, Ольгівське, Гуляйполе, Новоданилівка, Новояковлівка, Дорожнянка, Зелене Поле, Чарівне, Білогір’я.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні позицій. Ворог вживає заходів щодо поповнення втрат.

Здійснював обстріли із застосуванням танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Обстріляв об’єкти цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Степова Долина, Новомиколаївка, Степове, Партизанське, Андріївка, Мирне, Прибузьке, Миколаївка, Зоря, Луч, Іванівка, Княжівка.

З метою ведення повітряної розвідки ворог активно застосовував БПЛА у вказаному напрямку. Противник намагається відновити логістичне забезпечення своїх військ.

Нагадаємо, в Україні активні бойові дії із застосуванням усіх видів озброєння, крім зброї масового ураження, ведуться на лінії фронту 1300 кілометрів. Про це заявив президент Володимир Зеленський.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button