Україна

Генштаб: Відбито 57 атак РФ на чотирьох напрямках


Генштаб: Відбито 57 атак РФ на чотирьох напрямках

Найгарячіші бої з окупантами тривають у районах Білогорівки, Бахмута, Авдіївки та Мар’їнки.

Війська РФ зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка, Мар’їнка та їхні околиці, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 29 березня.

Зазначається, що завдяки професійним та злагодженим діям Сили оборони минулої доби відбили 57 атак противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На території Білорусі тривають заходи бойової підготовки підрозділів територіальних військ РФ. Також противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти вели безуспішні наступальні дії в районах Крохмального, Новоселівського, Стельмахівки, Білогорівки, Верхньокам’янського та Берестового.

На Бахмутському напрямку армія РФ продовжує штурмувати Бахмут, проте ЗСУ тримають місто та відбивають численні атаки. Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Предтечине та Озарянівка Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії у напрямку Новокалинового, Красногорівки, Степового, Первомайського та Мар’їнки, успіху не мав.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив обстріл у районах Вугледара, Золотої Ниви, Великої Новосілки та Времівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують вести оборонні дії.

На всіх зазначених напрямках російські війська обстрілювали мирні міста та села з різних видів зброї. Всього за добу противник завдав 18 авіаційних та трьох ракетних ударів, здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

“Вірогідність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі ігнорує закони та звичаї війни, продовжує застосовувати тактику терору проти мирного населення. 28 березня внаслідок ракетного удару по інфраструктурі міста Богодухів Харківської області постраждали цивільні, пошкоджені приватні будинки”, – наголосили у Генштабі.

Українська авіація минулої доби завдала п’яти ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Збиті ворожі БПЛА Орлан-10 та ZALA.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, зенітно-ракетний комплекс та склад боєприпасів.

Нагадаємо, за даними на 28 березня, РФ втратила на війні в Україні 171 730 солдатів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button