Україна

Генштаб спростував поширений у мережі фейк про “108 загиблих бійців”


Генштаб спростував поширений у мережі фейк про 108 загиблих бійців

Політолог Віталій Бала опублікував у соцмережах пост, що нібито 108 бійців, витягнувши жереб, поїхали на свята додому, але “не доїхали”.

Український політолог Віталій Бала опублікував повідомлення про загибель 108 українських бійців, які, начебто, витягнувши жереб отримали право поїхати на свята додому. У Генштабі ЗСУ спростовують цю інформацію.

Бала написав, що в одній з бригад біля Авдіївки нібито  ухвалили рішення про те, щоб захисники та захисниці мали можливість на різдвяні свята поїхати додому на 7 днів, але щоб ніхто не ображався, вирішили тягрути жереб. Повідомляється, що ті, хто витягнув жереб сіли в автобуси і поїхали, але не доїхали.

 

“Інформація в соцмережах про начебто 108 загиблих в одній з бригад на Авдіївському напрямку напередодні Різдва – ФЕЙК. Дотримуйтеся інформаційної гігієни – перевіряйте інформацію перед оприлюдненням!” – відреагували у Генштабі. 

 

Напередодні повідомлялося, що міністр оборони РФ Шойгу повідомив Путіну про “взяття Мар’їнки”, але в ЗСУ стверджують, що це неправда – бої за Мар’їнку тривають, у зруйнованому ворогом місті є українські військові. 

У Повітряних силах відреагували на фейки росіян про “збиті літаки F-16”

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button