Україна

Генштаб розповів про успіхи ЗСУ на фронті


Генштаб розповів про успіхи ЗСУ на фронті

Упродовж 16 січня російські окупанти атакували відразу на декількох напрямках ділянки фронту.


Протягом доби відбулось 85 бойових зіткнень. На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 15 атак російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні у вівторок, 16 січня.

Загалом ворог завдав два ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

 
На Куп’янському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку захисники відбили дев’ять атак окупантів в районах Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 15 атак біля Макіївки, Білогорівки Луганської області та північніше Григорівки, Веселого Донецької області. 

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито шість атак росіян в районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. На Авдіївському напрямку ЗСУ відбито 15 атак ворога поблизу Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області. Тут окупанти, за підтримки авіації, намагалися покращити тактичне положення. 
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах  Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку загарбники, за підтримки авіації, 16 разів безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ. 
 
На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. На Запорізькому напрямку захисники відбили атаку окупантів західніше Вербового Запорізької області, де противник безуспішно намагався відновити втрачене положення.
 
Росіяни не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник шість разів безуспішно штурмував позиції українських військ.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.
 
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу,  пункту управління та складу боєприпасів противника. 

Нагадаємо, за минулу добу ЗСУ ліквідували 1110 окупантів. Таким чином, загальні бойові втрати росіян станом на 16 січня склали близько 372 тисяч 090 осіб. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button