Україна

Генштаб розповів про успіхи ЗСУ на фронті


Генштаб розповів про успіхи ЗСУ на фронті

За добу уражено чотири райони з живою силою і технікою ворога, а також пункт управління і склад із боєприпасами.


За добу на фронті відбулось 56 бойових зіткнень, війська РФ завдали три авіаційних удари та здійснили 16 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в четвер, 11 січня.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по двох районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ нанесли ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління та складу боєприпасів росіян.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили дві атаки противника в районі Синьківки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. На Лиманському напрямку українськими захисниками було відбито шість атак окупантів в районах Макіївки Луганської області та східніше Тернів Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито атаку противника в районі Кліщіївки Донецької області. На Авдіївському напрямку – відбито дев’ять атак росіян в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 16 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати противника в районах Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де окупанти 10 разів намагалися прорвати оборону українських військ.
 
На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Запорізькому напрямку захисники відбили дві атаки російських загарбників в районі західніше Вербового Запорізької області, де ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення.
 
Війська РФ не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив три безуспішні штурмові дії на позиції наших військ, але ЗСУ й надалі утримують зайняті позиції та завдають ворогу значних втрат.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 830 окупантів. Загальні бойові втрати особового складу армії РФ з 24 лютого 2022 року по 11 січня 2024 року орієнтовно становлять близько 367 620 осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button