Україна

Генштаб розповів про ситуацію на фронті за добу


Генштаб розповів про ситуацію на фронті за добу

Окупанти не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 55 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні в понеділок, 8 січня.
 
Загалом протягом доби війська РФ завдали 55 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові та багатоквартирні будинки, інша цивільна інфраструктура. 
 
На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак біля Синьківки Харківської області, де ворог, безуспішно намагався покращити тактичне положення. На Лиманському напрямку українськими захисниками відбито атаку окупантів східніше Тернів Донецької області.
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито дві атаки противника поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області. На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили три атаки росіян в районах Авдіївки, Сєверного, Тоненького та ще 14 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області. 
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати противника неподалік Новомихайлівки Донецької області, де ворог сім разів безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.
 
На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили шість атак противника південніше Червоного, західніше Вербового та північніше Новопрокопівки Запорізької області, де ворог намагався покращити тактичне положення. 
 
Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 9 безуспішних штурмових дії, але українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат.
 
Підрозділи ракетних військ уразили два склади боєприпасів противника. 

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 440 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку війни проти України становить 365 170 військових.

6 січня на Херсонщині українські військові ліквідували полковника ПДВ РФ Армана Оспанова.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button