Україна

Генштаб розповів про ситуацію на фронті


Генштаб розповів про ситуацію на фронті

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки, Старомихайлівки та Красногорівки.

ЗСУ проводять наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.Протягом минулої доби на фронті відбулось 36 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генштаб у ранковому зведенні 5 серпня.

Зазначається, що РФ протягом минулої доби завдала 1 ракетного та 50 авіаційних ударів, здійснила 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках війська РФ завдали авіаційних ударів в районах Волфиного та Костянтинівки Сумської області. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, зокрема це Хрінівка, Блешня, та Янжулівка Чернігівської області; Козаче, Бояро-Лежачі, Кіндратівка Сумської області та Козача-Лопань, Мала Вовча, Амбарне та Бологівка на Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районі Шийківки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Путникове, Фиголівка, Подоли та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів в районах Григорівки та Серебрянки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Берестове, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку сили оборони стримують противника в районах Кліщіївки та Курдюмівки. Армія РФ завдала авіаційних ударів в районах Маркового, Кліщіївки, Білої Гори та Нью-Йорка. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Предтечине, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Олександропіль, Новобахмутівка, Новокалинове, Сєверне, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки, Старомихайлівки та Красногорівки. Ворог завдав авіаційних ударів біля Красногорівки. Росіяни здійснили обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Красногорівка, Гостре, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Парасковіївка, Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Благодатного. Завдали авіаційних ударів біля Старомайорського. Артилерійських обстрілів зазнали Благодатне, Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка Донецької області та Старомайорське і Левадне Запорізької області.

На Запорізькому напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії біля Новопокровки. Завдавали авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Оріхова та Новоданилівки Запорізької області. Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Ольгівське, Білогір’я, Мала Токмачка, Новодарівка, Малі Щербаки та Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку армія РФ завдавала авіаційних ударів біля Одрадокам’янки та Дач. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Червоний Маяк, Антонівка, Дніпровське, Станіслав та Херсон Херсонської області.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українським військовим вдалося прорвати першу лінію оборони росіян на деяких ділянках півдня. Нині вони вийшли на проміжну лінію.

Раніше повідомлялося, що росіяни не мають жодного успіху на сході.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button