Україна

Генштаб розповів про ситуацію на фронті


Генштаб розповів про ситуацію на фронті

Українські військові виснажують російських загарбників вздовж всієї лінії бойового зіткнення та в тилу.


Протягом минулої доби на фронті відбулось 119 бойових зіткнень. На Покровському напрямку українські захисники відбили 31 штурм росіян. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні у вівторок, 16 липня.
 
Ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах один ракетний удар, 131 авіаційний удар, при цьому скинувши 135 керованих авіаційних бомб, задіяв для ураження 909 дронів-камікадзе, здійснив 4323 обстріли, з них 139 – із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку загалом відбулося 18 бойових зіткнень. Бої точилися біля Вовчанська і Глибокого. Противник активно задіював для підтримки штурмових дій  авіацію.
 
На Куп’янському напрямку кількість атак вчора склала п’ять. Сили оборони відбивали штурмові дії окупантів біля Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.
 
На Лиманському напрямку війська відбили вісім атак росіян в районах населених пунктів Невського Луганської та Тернів Донецької областей.
 
На Сіверському напрямку Силами оборони відбито сім штурмових дій поблизу Білогорівки Луганської області, Роздолівки, Верхньокам’янського та Спірного Донецької області.
 
На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили шість спроб противника прорвати оборону в районах Григорівки та Часового Яру Донецької області.
 
На Торецькому напрямку ворог здійснив 14 атак. Концентрував свої зусилля у бік Нью-Йорку та Північного. Підтримував свої дії ударами бомбардувальної та штурмової авіації.
 
На Покровському напрямку захисниками відбито 31 штурмову дію в районах населених пунктів Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес та Яснобродівка Донецької області, де агресор, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій. 
 
На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Парасковіївки та Карлівки, де ворог 17 разів намагався захопити наші укріплення. 
 
На Времівському напрямку агресор здійснив сім безуспішних штурмів біля Водяного, Костянтинівки та Макарівки Донецької області. 
 
Тричі окупанти безуспішно штурмували наші позиції на Оріхівському напрямку, в районі Малої Токмачки та Новоандріївки.
 
На Придніпровському напрямку противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Три невдалі штурми ворожої піхоти було відбито українськими воїнами.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони нанесли ураження по 11 районам зосередження особового складу, пункту управління, двом засобам ППО, РЛС та станції РЕБ росіян.

Нагадаємо, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1110 осіб. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten + 17 =

Back to top button