Україна

Генштаб розповів про ситуацію на фронті


Генштаб розповів про ситуацію на фронті

Ворог за минулу добу завдав вісім ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Російська армія продовжує атакувати українські позиції на шести напрямках. Протягом минулої доби відбулося понад 60 бойових зіткнень. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу за 15 листопада.

Протягом минулої доби ворог завдав вісім ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей..

Куп’янський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на  ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та Петропавлівки Харківської області, де наші воїни відбили вісім атак.

Лиманський напрямок

Ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Надії та Серебрянського лісництва Луганської області.

Бахмутський напрямок

Наші захисники відбили 12 атак окупантів біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Також, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авдіївський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на  противник не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарникам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії ворога в районах Новокалинового, Авдіївки, Северного, Тоненького, Водяного та східніше Первомайського Донецької області. Тут Сили оборони відбили 17 атак.

Мар’їнський напрямок

Ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українські воїни відбили 20 атак.

Шахтарський напрямок

Наші захисники відбили 2 атаки ворога поблизу Старомайорського Донецької області.

Запорізький напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

Херсонський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса  наші воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, відкидають противника з прибережних вогневих позицій, прицільно наносять вогневе ураження по тилових районах противника.

Мелітопольський напрямок

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Втрати ворога

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони знищено штурмовик Су-25, два ударних БпЛА типу Shahed-136/131, 17 розвідувальних БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ уразили шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, 17 артилерійських засобів на вогневих позиціях, три засоби протиповітряної оборони та склад паливно-мастильних матеріалів противника.

Як ми вже писали, командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський заявив, російські окупанти активізувалися на Бахмутському напрямку, щоб повернути втрачені позиції. 

Окупанти затримали підлітка з Херсонщини: звинувачують у співпраці із ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button