Україна

Генштаб розповів про підтримку Мінської армії РФ


Генштаб розповів про підтримку Мінської армії РФ

Білорусь відправила до Бєлгородської області черговий ешелон боєприпасів, але ознак формування наступальних угруповань противника на Волині та Поліссі не виявлено.

Російські війська за підтримки артилерії намагаються блокувати Лисичанськ з півдня, ведеться обстріл цивільної та військової інфраструктури в районі Вовчоярівки, Лоскутівки та Верхньокам’янки. Поблизу Верхньокам’янки ЗСУ завдали ворогові значних втрат і змусили відійти. Про це вранці у понеділок, 27 червня, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Наголошується, що на Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. За наявною інформацією, керівництво Білорусі продовжує надавати військову підтримку РФ, зокрема, до Бєлгородської області відправлено чергову партію боєприпасів обсягом до 20 вагонів.

На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону. Крім того, продовжив обстріл цивільної та військової інфраструктури у районі Янжулівки Чернігівської області. Також окупанти завдали авіаційних ударів по населеному пункту Славгород Сумської області.

На Слобожанському напрямку війська РФ обстрілюють підрозділи сил оборони, ведуть радіотехнічну розвідку та радіоелектронну боротьбу.

На Харківському напрямку підрозділи російської армії здійснювали обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Шевелівка, Піщане, Чугуїв, Шестакове та Руська Лозова. Також підрозділи російських військ вели штурмові дії в районі населених пунктів Дементіївка та Питомник, успіху не мали, але намагалися дистанційно пройти місцевість поблизу Федорівки, Українки, Замулівки, Шестакового та Перемоги.

На Слов’янському напрямку ворог зосередив зусилля у напрямку населеного пункту Долина. Зафіксовано обстріл зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Богородичне, Адамівка, Хрестище, Грушуваха та Світличне. З метою покращення тактичного становища, ворог веде наступ у напрямку населеного пункту Мазанівка, бій триває.

На Бахмутському напрямку окупанти здійснювали обстріли позицій ЗСУ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Берестове, Білогорівка, Клинове та Зайцеве. Удар армійської авіації зафіксовано біля Покровського. Українські воїни виявили та знешкодили диверсійно-розвідувальні групи поблизу Спірного та Яківлівки, а також відбили штурм у напрямку Клинового. Ворожий наступ у районах населених пунктів Берестове та Вершина зупинено.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог робив обстріли позицій наших військ зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдав авіаудари в районах населених пунктів Красногорівка, Веселе, Вугледар, Шевченко, Причистівка, Мар’їнка та Павлівка. Ворожий ракетно-авіаційний удар зафіксовано по населеному пункту Авдіївка. Поблизу Мар’їнки українські воїни знову придушили спробу ворога в зародку піти вперед.

Нагадаємо, напередодні розвідка повідомила, що РФ збільшує військову присутність у Білорусі.

Раніше в ГУР повідомляли, що РФ має намір втягнути Білорусь у війну.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button