Україна

Генштаб розповів про масовану спробу прориву РФ


Генштаб розповів про масовану спробу прориву РФ

На позиції ЗСУ намагалися зайти 36 ворожих танків та 11 БМП. Половину техніки було знищенно.

Російські агресори здійснили наймасовішу спробу прорвати оборону ЗСУ під Авдіївкою, де веде бої 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада. Про це повідомив Генштаб у суботу, 6 квітня.

“Впродовж крайніх кількох днів відбулася, мабуть, наймасовіша спроба прорвати оборону на конкретній ділянці фронту. Для прориву нашої оборони використовували танки, зокрема, найсучаснішу модель Т-90 та бойові машини піхоти. Проте десантники дали потужну відсіч ворогу”, – йдеться у повідомленні.

Наші десантники неймовірними зусиллями змогли відбили наступ, спаливши чимало одиниць техніки. Ворог втратив, зокрема, й танки Т-90, вартість яких за одиницю сягає приблизно 4,5 млн доларів.

“Тож, масштабний наступ перетворився на “операцію” з утилізації сучасної російської техніки”, – захначили в Генштабі.

Так, 29 березня на позиції ЗСУ намагалися зайти 36 танків та 11 БМП російських агресорів. Десантники знищили 15 танків, серед яких один Т-90 та 8 БМП. А вже 30 березня росіяни атакували чотирма танками та двома БМП. Три танки було знищено, а також обидві машини піхоти. 31 березня в атаку пішли шість російських танків та три БМП, які в повному складі були виведені зі строю.

За даними Генштабу, на Авдіївському напрямку продовжуються бої, а ворог не полишає спроб штурмувати позиції українських десантників. Сьогодні вони успішно відбили 11 атак противника та знищили 16 одиниць ворожої техніки: 10 танків, 5 БМП та 1 МТ-ЛБ.

Раніше у мережі оприлюднили відео розгрому колони бронетехніки росіян біля села Тоненького на Авдіївському напрямку.

Також українські військові вдарили по скупченню техніки ворога поблизу Маріуполя. ЗСУ поцілили у ворожий ЗРК С-300 та гусеничну техніку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button