Україна

Генштаб розповів про безуспішні штурми армії РФ


Генштаб розповів про безуспішні штурми армії РФ

Російські загарбники вели штурмові дії на шести напрямках, загалом відбулося 76 бойових зіткнень.


За добу українські захисники відбили 20 російських атак поблизу Бердичів, Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області на Авдіївському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в середу, 6 березня.

Загалом протягом доби відбулося 76 бойових зіткнень. Війська РФ завдали п’ять ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснили 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 
 

На Куп’янському напрямку Силами оборони відбито три атаки противника в районі населеного пункту Табаївка Харківської області. 

На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито сім атак російських загарбників у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону. 

 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 20 атак окупантів у районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області. 
 
На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати росіян в районах населених пунктів Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області, де ті, за підтримки авіації, 18 разів намагалися прорвати оборону. 
 
На Оріхівському напрямку ворог здійснив чотири безуспішні атаки в районі населеного пункту Роботине Запорізької області. На Придніпровському (Херсонському) напрямку протягом доби противник штурмових дій не вів.  
 
Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу армії РФ. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по складу боєприпасів та чотирьох артилерійських засобах противника.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували ще 1250 російських загарбників. Загальні втрати армії РФ в особовому складі з початку широкомасштабного вторгнення в Україну склали 420 270 осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button