Україна

Генштаб: РФ розгорнула п’ять дивізіонів Іскандерів

Генштаб: РФ розгорнула п ять дивізіонів Іскандерів

Фото: Facebook/kpszsu

Росія готує Іскандери для чергового обстрілу України

Противник продовжує здійснювати перегруповання своїх сил і відновлювати їхню боєздатність.

 

Російські війська розгорнули на території Бєлгородської області до п’яти дивізіонів ОТРК Іскандер-М. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у четвер, 28 квітня.

 

“На Слобожанському напрямку ворог провів розгортання на території Бєлгородської області до п’яти дивізіонів ОТРК Іскандер-М. Противник продовжує здійснювати перегруповання своїх сил”, – йдеться у повідомленні.

 

 

За інформацією військових, ворог вивів для відновлення боєздатності на територію РФ батальйонну тактичну групу повітрянодесантних військ через значні втрати в особовому складі та військовій техніці.

 

Крім того, батальйонну тактичну групу зі складу підрозділів 29 армії Східного військового округу було переміщено з території Бєлгородської області РФ до Харківської області. Противник продовжує повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами.

 

“Силами оборони України відновлено контроль над населеним пунктом Кутузівка ​​Харківської області”, – повідомили у ЗСУ.

 

На Донецькому та Таврійському напрямах ворог з метою сковування українських військ та утримання раніше зайнятих рубежів здійснював вогненну ураження позицій підрозділів захисників України із застосуванням реактивних систем залпового вогню та артилерії практично вздовж усієї лінії зіткнення.

 

“Противник намагався повністю захопити Рубіжне, але успіху не мав, зазнав втрат і відступив на раніше зайняті позиції. На Курахівському напрямку ворог безуспішно намагався наступати у напрямках населених пунктів Солодки та Новомихайлівки”, – йдеться у повідомленні.

 

Також на напрямі Донецьк – Запоріжжя ворог безуспішно проводив наступ у напрямку населених пунктів Нескучне та Времівка, продовжує посилювати угруповання військ.

 

Авіація супротивника продовжує завдавати ракетно-авіаційних ударів по об’єктах на території України з території Білорусі. За наявною інформацією, авіаційні підрозділи повітряно-космічних сил РФ продовжують використовувати аеродром Барановичі.

 

За інформацією Генштабу, до прикордонної зони у напрямку Чернігівської та Сумської областей введено додаткові підрозділи Росгвардії.

 

Кораблі флоту окупантів в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують завдавати ракетних ударів по території України, виконують завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій та ведуть розвідку.

 

“На Південнобузькому напрямку успішно відбита спроба штурмових дій противника в районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське; Іванівка та Заградівка”, – йдеться у зведенні.

 

Раніше у Генштабі ЗСУ заявили, що ворог нарощує темп наступу. Армія РФ надає вогневий вплив майже на всіх напрямках, але найактивніше – на Слобожанському та Донецькому.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button