Україна

Генштаб: РФ посилила тиск на Покровському напрямку


Генштаб: РФ посилила тиск на Покровському напрямку

Генеральний штаб зазначив, що за минулу добу ворог здійснив понад 4500 обстрілів, з них 140 – із РСЗВ.

Російські загарбники минулої доби найактивніше йшли у штурм на Покровському напрямку. Про це свідчить оперативна інформація Генерального штабу ЗСУ, опублікована в Telegram в неділю, 14 липня.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням трьох ракет, а також 71 авіаудар із використанням 122 керованих авіаційних бомб. Крім цього, ворог здійснив понад 4500 обстрілів, з них 140 – із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 18. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Вільшаної, Петропавлівки, Новоселівки, Піщаного, Берестового та Стельмахівки

На Лиманському напрямку ворог атакував 16 разів неподалік Греківки, Макіївки та Тернів.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 12 штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Роздолівки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували 12 разів, в районах Григорівки, Часового Яру, Кліщіївки та Андріївки.

На Торецькому напрямку противник здійснив 13 атак неподалік Північного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 40 штурмових дій в районах населених пунктів Прогрес, Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Лозуватське, Новоселівка Перша та Яснобродівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 16 атак біля Красногорівки, Костянтинівки, Карлівки та Побєди, де ворог намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку росіяни здійснили 18 штурмів наших позицій неподалік Урожайного, Водяного, Макарова, Великої Новосілки та Костянтинівки.

На Оріхівському та Придніпровському напрямках окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій. Дві атаки росіян успіху не мали в районах Малої Токмачки та Козачих Лагерів.

Раніше повідомлялося, що російські агресори посилили атаки на Времівському напрямку. 

ЗСУ за добу знищили 1320 окупантів – Генштаб

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 2 =

Back to top button