Україна

Генштаб повідомив про результати перевірки у 59-й бригаді


Генштаб повідомив про результати перевірки у 59-й бригаді

Встановлені окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною.

Комплексна робоча група здійснила службову перевірку в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. За результатами цього окремих посадових осіб командування бригади притягнуто до відповідальності. Про це повідомила Військова служба правопорядку у Збройних Силах України у Фейсбук у п’ятницю, 26 липня.

Нині бійці бригади зокрема боронять країну на Покровському напрямку.

“Проведено роботу з командирами підрозділів, особовим складом, здійснено перевірку прийнятих рішень та бойових розпоряджень командування бригади. Окрім того, досліджено питання організації виконання бойових завдань”, – зазначили у повідомленні.

Констатується, що робоча група не виявила випадків видання злочинних наказів.

“Водночас встановлені окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною”, – додали у службі.

Зауважується, що з метою недопущення такого надалі, військовим керівництвом прийнято “належні рішення та вжито низку заходів”, спрямованих на запобігання таких випадків. Окремих посадових осіб командування бригади притягнуто до відповідальності.

Одначе, не уточнюється про яку саме відповідальність мова.

Раніше ми повідомляли, що у 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка буде проведено перевірку для з’ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу.

Нагадаємо, у червні начальник штабу бригади Національної гвардії Азов Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із закликом провести розслідування щодо командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Причиною він називав втрати на війні.

Після цього президент Володимир Зеленський змінив командувача Об’єднаних сил. ДБР перевіряє дії Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button