Україна

Генштаб повідомив про частковий успіх під Бахмутом


Генштаб повідомив про частковий успіх під Бахмутом

Сили оборони витісняють противника із займаних позицій і закріплюються на досягнутих рубежах, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір четверга, 7 вересня.

“Протягом доби відбулось 34 бойових зіткнення. Ворог завдав 4 ракетних, 62 авіаційних ударів, здійснив 26 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною”, – йдеться в повідомленні Генштабу.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі Синьківки Харківської області, на Лиманському – в районі Новоєгорівки Луганської області, на Бахмутському – в районах Оріхово-Василівки та Кліщіївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару біля Іванівського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед яких Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Північне Донецької області, на Авдіївському – в районах Новокалинового та Авдіївки Донецької області

“У результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмута, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах”, – повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки й Мар’їнки Донецької області, на Шахтарському напрямку – в районі південніше Пречистівки.

“Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території. Протягом доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Підрозділами ракетних військ та артилерії уражено 1 склад боєприпасів, 5 артилерійських засобів, 2 пункти управління, 2 зенітно-ракетних комплекси противника”, – йдеться у зведенні Генштабу.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року по 7 вересня 2023 року загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 266 900 осіб убитими.

Раніше повідомлялося, що російські війська вперто готуються взяти реванш на фронті, незважаючи на величезні втрати. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button