Україна

Генштаб повідомив, де РФ пробує прорвати оборону


Генштаб повідомив, де РФ пробує прорвати оборону

Ракетні війська уразили по одному району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Українськими воїнами відбито 30 атак на Бахмутському напрямку. На Новопавлівському напрямку ворог понад 20 разів намагався прорвати оборону наших військ. Про це йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому в Facebook в п’ятницю, 5 квітня.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито чотири атаки противника в районі населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку відбито 30 атак в районах населених пунктів Білогорівка, Верхньокам’янка Луганської області; Спірне, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку – дві атаки в районах населених пунктів Первомайське та Невельське Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Велика Новосілка та Урожайне, де ворог за підтримки авіації понад 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив чотири невдалі спроби атакувати позиції наших військ в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби ворог здійснив п’ять безуспішних атак позицій наших військ. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Втрати ворога

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та  зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох артилерійських системах, одній радіолокаційній станції, одному станції РЕБ та двох засобах ППО противника.

Раніше президент Фінляндії Александр Стубб повідомив, що саме увійшло до нового пакета військової допомоги Україні вартістю 188 млн євро.

Додамо, що протиповітряна оборона Сухопутних військ знищила протягом березня 2024 року 326 засобів повітряної розвідки та нападу противника. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button