Україна

Генштаб підтвердив удар по базі росіян у Токмаку


Генштаб підтвердив удар по базі росіян у Токмаку

Росія після ураження ЗСУ втратила 80 окупантів пораненими та мертвими, йдеться у вечірньому зведенні.

 

Українські захисники у вівторок, 3 січня, завдали вогневої поразки місцю зосередження окупантів у районі населеного пункту Токмак Запорізької області. Противник втратив 80 військовослужбовців пораненими та мертвими. Цю інформацію підтвердив Генеральний штаб Збройних сил України у своєму вечірньому зведенні за середу, 4 січня.
 
У повідомленні сказано, що протягом поточної доби противник завдав трьох ракетних ударів по цивільних об’єктах міста Костянтинівка Донецької області, здійснив дев’ять авіаційних ударів та 14 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.
 
Противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському й намагається покращити тактичне становище на Куп’янському напрямку. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – веде оборону.
 
У Луганську, у неврологічному відділенні Луганської обласної клінічної лікарні, окупанти лікують понад 100 найманців ПВК Вагнер.
 
Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки
 
Обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
 
Сіверський та Слобожанський напрямки
 
Росіяни обстріляли райони населених пунктів Карповичі, Леонівка та Грем’яч Чернігівської області; Нововасилівка – Сумська та Красне, Стариця, Огурцове, Гатище, Вовчанськ, Устинівка, Фиголівка та Дворічна на Харківщині.
 
Куп’янський та Лиманський напрямки
 
Обстріли 15 населених пунктів: Масютівка, Западне, Куп’янськ, Котлярівка, Берестове Харківської області та Іванівка, Площанка, Невське, Червонопопівка та Діброва у Луганській області.
 
Бахмутський та Авдіївський напрямки
 
Російські загарбники відкрили вогонь по районах понад 30 населених пунктів: Спірне, Берестове, Веселе, Бахмут, Часів Яр, Бердичі, Авдіївка, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області.
 
Новопавлівський напрямок
 
Під вогненну поразку окупантів потрапили Золота Нива, Вугледар, Микільські Дачі та Пречистівка Донецької області.
 
Запорізький та Херсонський напрямки
 
Ворог здійснив обстріл позицій наших військ по танках, мінометах, ствольній та реактивній артилерії в районах понад 40 населених пунктів. Від артилерійських обстрілів росіян постраждала цивільна інфраструктура Дорожнянки, Залізничного, Білогір’я, Лук’янівського та Кам’янського Запорізької та Гаврилівки, Дудчан, Іванівки, Антонівки та Дніпровського Херсонської області.
 
Успіхи українських бійців
 
Українська авіація протягом доби завдала 17 ударів по районах зосередження російських загарбників та чотири удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.
 
Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони за поточну добу зазнали вогневої поразки пункту управління ворога.
 
Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що підрозділи ЗСУ за останню добу вразили два пункти управління ворога.
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button