Україна

Генштаб озвучив ситуацію на фронті за добу


Генштаб озвучив ситуацію на фронті за добу

За добу на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. ЗСУ стримали ворога біля Мар’їнки і продовжують наступ на півдні.

Протягом минулої доби ворог завдав восьми ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. На фронті відбулось 32 бойових зіткнення, повідомив Генеральний штаб у ранковому зведенні 29 серпня.

Зазначається, що на Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. 

Водночас Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

“Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області. У населеному пункті Чаплинка окупаційна адміністрація довела місцевим мешканцям вимогу щодо обов’язкового отримання паспортів РФ до 1 вересня цього року. У разі невиконання цієї вимоги окупанти погрожують конфіскацією нерухомого майна”, – наголосили в Генштабі.

Також з 23 серпня цього року загарбники проводять рейди з виселення громадян без реєстрації місця проживання та привласнення їхнього майна.

Українська авіація протягом минулої доби завдала восьми ударів по районах зосередження особового складу, одного – по пункту управління та трьох – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, засіб протиповітряної оборони та два артилерійські засоби на вогневій позиції росіян.

Нагадаємо, за даними на 28 серпня, РФ втратила в Україні 261 310 військових.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button