Україна

Генштаб озвучив ситуацію на фронті за добу


Генштаб озвучив ситуацію на фронті за добу

Росіяни безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському та Херсонському напрямках.


Протягом доби на фронті зафіксовано 65 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в неділю, 21 квітня.
 
Загалом війська Росії завдали чотири ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснили 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку Силами оборони відбито дев’ять атак в районі населеного пункту Терни Донецької області. 

 
На Бахмутському напрямку воїнами відбито 13 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Богданівка Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, намагалися покращити тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито дев’ять атак в районах населених пунктів Очеретине, Бердичі, Уманське, Яснобродівка та Первомайське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. 
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де противник 15 разів намагався прорвати оборону ЗСУ.
 
На Оріхівському напрямку росіяни, за підтримки авіації, три рази атакували позиції захисників України в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. 
 
На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби, здійснив одну безуспішну атаку на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по дев’яти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59.
 
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу противника. 

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 950 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 459 530 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + fifteen =

Back to top button