Україна

Генштаб оцінив ситуацію на лінії фронту


Генштаб оцінив ситуацію на лінії фронту

Українська авіація за добу атакувала 12 районів скупчення сил противника, ППО знищила три Су-34.


Минулої доби російські загарбники йшли в атаку на шести напрямках, найгарячіше – біля Авдіївки, яку ворог намагається безуспішно оточити, всього за добу відбулось 75 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні в суботу, 23 грудня.
 
Загалом російські війська завдали одного ракетного та 40 авіаційних ударів, здійснили 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Минулої доби окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 23 БпЛА типу Shahed-136/131. Протиповітряною обороною 19 ударних БпЛА знищено. 

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 16 атак ворога в районі Синьківки Харківської області, де росіяни намагалися прорвати оборону ЗСУ. На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. 
 
На Бахмутському напрямку українські воїни відбили вісім атак противника біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.
 
На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Сили оборони відбили 23 атаки ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, а також 17 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області. 
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області, де відбито чотири атаки. На Шахтарському напрямку захисниками відбито атаку ворога західніше Старомайорського Донецької області.
 
На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили всі атаки окупантів західніше Вербового та Роботиного Запорізької області. Водночас на Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжують активними діями завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 
 
На Херсонському напрямку українські воїни продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри невдачі, ворог не відмовився від наміру вибити наші підрозділи із займаних позицій та здійснив 17 безуспішних штурмових дій. Отримав гідну відсіч та із втратами відступив. ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.
 
Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян. Також, протиповітряною обороною знищено три винищувача-бомбардувальника Су-34.
 
Підрозділи ракетних військ уразили п’ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів та два пункти управління противника. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button