Україна

Генштаб оцінив ситуацію на лінії фронту


Генштаб оцінив ситуацію на лінії фронту

Лише на Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 29 атак російських загарбників.


Протягом доби на фронті відбулось 83 бойових зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в середу, 6 грудня.
 
На Куп’янському напрямку українські захисники відбили шість атак ворога в районі Синьківки Харківської області. На Лиманському напрямку Сили оборони відбили шість атак росіян, які за підтримки авіації, намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів в районах Тернів, Веселого, Роздолівки,  Донецької області.
 
На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 10 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. На Авдіївському напрямку українськими захисниками було відбито 29 атак окупантів в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, Тоненького, Первомайського Донецької області.
 
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де противник, за підтримки авіації, здійснив 13 атак на позиції наших захисників. 
 
На Шахтарському напрямку українськими захисниками відбито атаку ворога в районі Новодонецького Донецької області. На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили п’ять атак противника в районах західніше Вербового та Роботиного Запорізької області. 
 
Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику.
 
Протягом доби авіація сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одного по пункту управління та  трьох по зенітно-ракетних комплексах росіян.
 
Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по одному вертольоту, зенітно-ракетному комплексу, трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,  складу боєприпасів та двом артилерійських засобах противника. 

Війська РФ завдали два ракетних та 71 авіаційний удар, здійснили 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

Нагадаємо, минулої доби українські військові знищили 1270 російських окупантів. На Таврійському напрямку ЗСУ ліквідувати 520 окупантів. Загальна кількість втрат армії РФ з початку вторгнення становить 335 110 військових. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button