Україна

Генштаб назвав найгарячіший напрямок на фронті


Генштаб назвав найгарячіший напрямок на фронті

Сили оборони за добу відбили 34 атаки російських загарбників на Новопавлівському напрямку.


Протягом доби на фронті відбулося 76 бойових зіткнень. Сили оборони відбили 34 російські атаки на Новопавлівському напрямку. Про це повідомив Генштаб ЗСУ в вечірньому зведенні у вівторок, 5 березня.

Загалом війська РФ завдали два ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснили 95 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.
 

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку  воїнами ЗСУ відбито п’ять атак росіян в районі населеного пункту Терни Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, намагалися прорвати оборону.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито одну атаку противника в районі населеного пункту Біла Гора Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. 

 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 22 атаки російських загарбників у районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське, Семенівка та Орлівка.
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Пречистівки та Красногорівки Донецької області, де росіяни, за підтримки авіації, 34 рази намагалися прорвати оборону українських військ.
 
На Оріхівському напрямку окупанти здійснили п’ять безуспішних атак в районах населених пунктів Гуляйполе, Малинівка та Роботине. 
 
На Придніпровському (Херсонському) напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Попри значні втрати, не полишає спроб вибити ЗСУ із займаних позицій. Так, протягом доби противник здійснив дві безуспішні штурмові дії.  
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.
 
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, складу боєприпасів, зенітному ракетному комплексу Бук-М1 та радіолокаційному комплексу розвідки і контролю стрільби Зоопарк-1. 

Нагадаємо, в ніч проти 5 березня українські військові потопили російський корабель Сергій Котов морськими дронами Magura V5.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button