Україна

Генштаб назвав найгарячіші напрямки фронту


Генштаб назвав найгарячіші напрямки фронту

Найбільше атак окупантів на фронті 29 лютого було відбито на Новопавлівському та Авдіївському напрямках.


Українські військові відбили за добу на Авдіївському та Новопавлівському напрямках по 22 ворожі атаки. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в четвер, 29 лютого.

Протягом доби на фронті відбулося 73 бойових зіткнення. Загалом війська РФ завдали два ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснили 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.
 

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили дві атаки противника в районах населених пунктів Петропавлівка і Табаївка Харківської області, де росіяни намагалися вибити українські війська із займаних позицій.
 
На Лиманському напрямку відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону ЗСУ.
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито дві атаки в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області, де окупанти намагалися покращити своє тактичне положення.
 
На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 22 атаки ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області. 
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області, де противник, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку відбито атаку росіян в районі Роботиного Запорізької області. На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено чотири спроби штурму.
 
Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу противника. Також підрозділами Повітряних сил ЗСУ знищено три винищувачі-бомбардувальники Су-34.
 
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, трьох реактивних системах залпового вогню БМ-21 Град, складу боєприпасів, засобу радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували майже 1200 російських загарбників. З початку повномасштабної війни загальні втрати армії РФ склали вже близько 413 760 окупантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button