Україна

Генштаб назвав дві “найгарячіші” точки фронту


Генштаб назвав дві найгарячіші точки фронту

На сході України за добу відбито приблизно 30 атак окупантів, найзапекліші бої тривають за Бахмут і Мар’їнку.

 
Українські військові відбили приблизно 30 атак російських агресорів у Донецькій області та нанесли їм ряд болючих ударів. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в середу, 3 травня.

Вночі РФ завдала чергового масованого удару по території України, застосувавши ударні БпЛА Shahed-136/131. 21 із 26 цих дронів знищено українськими захисниками.
 
Загалом, ворог завдав два ракетних та 41 авіаційного удару, здійснив близько 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні жителі, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.
 
Росіяни й надалі зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де, протягом доби, підрозділи сил оборони України відбили близько 30 атак. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.
 
Авіація Сил оборони за добу завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу росіян. Крім того, протягом доби, наші захисники знищили п’ять розвідувальних БпЛА різних типів та один баражуючий боєприпас Ланцет. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, з початку війни загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 191 940 осіб. Минулої доби ЗСУ ліквідували 520 окупантів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button