Україна

Генштаб назвав 4 найгарячіші напрямки фронту


Генштаб назвав 4 найгарячіші напрямки фронту

Найбільша кількість зіткнень відбулася на Куп’янському, Лиманському, Краматорському та Покровському напрямках.

На фронті протягом минулої доби зафіксовано 124 бойових зіткнення. Найбільша кількість зіткнень відбулася на Куп’янському, Лиманському, Краматорському та Покровському напрямках. Про це 12 серпня повідомив Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що противникздійснив 4673 обстріли, зокрема 129 – із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Ворог також завдав 65 авіаударів і п’ять ракетних ударів по українських позиціях та населених пунктах, використавши 18 ракет.

Авіаудари були завдані в районах населених пунктів Сумської, Харківської, Донецької та Запорізької областей. Однак українські війська продовжують ефективно протистояти агресії.

За минулу добу українська авіація та ракетні війська завдали дев’ять ударів по ворожих цілях, уразили два пункти управління, три артилерійські системи, склад боєприпасів та три важливих об’єкти окупантів.

На Харківському напрямку зафіксовано п’ять бойових зіткнень, на Куп’янському – десять атак, на Лиманському – 21 штурмову дію ворога. Сили оборони України успішно відбивали штурмові дії біля ключових населених пунктів на цих напрямках.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається без змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Противник продовжує зберігати військову присутність на кордоні з Чернігівською та Сумською областями, активно застосовуючи авіацію та здійснюючи обстріли прикордонних населених пунктів.

Нагадаємо, ЗСУ відбили 38 штурмів на Покровському напрямку.

Також повідомлялося, що українські війська за минулу добу знешкодили 1 080 російських загарбників. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 12.08.24 склали орієнтовно близько 592 000 особового складу. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + eighteen =

Back to top button