Україна

Генштаб дав оцінку ситуацію на фронті


Генштаб дав оцінку ситуацію на фронті

Генеральний штаб ЗСУ зазначає, що оперативна ситуація на сході та півдні країни залишається складною.

Сили оборони України протягом доби відбили 33 ворожі атаки на п’яти напрямках та ще 14 штурмів на лівому березі Дніпра. Про це йдется у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, опублікованому в неділю, 18 лютого.

Загалом на фронті за добу, згідно з даними Генштабу, відбулися 56 бойових зіткнень. Оперативна ситуація на сході та півдні країни залишається складною.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій російська армія не вела, натомість атакувала населені пункти. У районах Петропавлівки й Борової Харківської області зафіксовані ворожі авіаудари. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку перебували під артилерійським і мінометним вогнем РФ, серед них – Синьківка, Кислівка, Петропавлівка й Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили сім ворожих атак біля Тернів та південно-східніше від Виїмки Донецької області. Росіяни намагалися прорвати там оборону. З авіації російська армія вдарила по районах Білогорівки Луганської області та Роздолівки Донецької області. Понад 10 населених пунктів протягом доби постраждали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Макіївка й Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки поблизу Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Війська РФ намагалися покращити там своє тактичне положення. Близько 10 населених пунктів опинилися під артилерійським і мінометним вогнем російської армії, серед них – Оріхово-Василівка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили три ворожі атаки в районах Ласточкиного і Первомайського Донецької області. У районах Желанного, Орлівки та Семенівки російські війська завдали авіаударів. Близько 20 населених пунктів протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню ворога, зокрема Новокалинове, Новобахмутівка, Степове, Ласточкине, Сєверне та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські захисники продовжують стримувати війська РФ біля Георгіївки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області. На цій ділянці фронту росіяни 12 разів намагалися прорвати оборону. Артилерійський і мінометний вогонь загарбники спрямували по Красногорівці, Георгіївці, Новомихайлівці й Парасковіївці.

На Новопавлівському напрямку наступальних (штурмових) дій російська армія не вела, натомість била з артилерії й мінометів по населених пунктах. Ворожих обстрілів зазнали 10 міст і сіл, серед них – Вугледар, Пречистівка і Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили сім ворожих атак у районі Роботиного Запорізької області. У районі Малої Токмачки війська РФ ударили з авіації. Понад 20 населених пунктів російська армія обстріляла з артилерії й мінометів, зокрема Полтавку, Червоне, Білогір’я, Новоданилівку і П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби загарбники 14 разів намагалися штурмувати українські позиції. Артилерійським і мінометним вогнем російська армія атакувала Золоту Балку, Інгулець, Федорівку, Іванівку, Тягинку, Токарівку та Кринки Херсонської області, а також Очаків Миколаївської області. Із реактивних систем залпового вогню війська РФ ударили по районах Кринків, Томиної Балки, Інгульця й Іванівки Херсонської області.

Нагадаємо, в ніч на 17 лютого стало відомо, що підрозділи ЗСУ покинули Авдіївку. Це сталося після кількох місяців безперервних штурмів російських агресорів, які втратили у боях за місто десятки тисяч військових і соні одиниць техніки.

Як ми вже писали президент Володимир Зеленський відреагував на втрату Авдіївки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button