Цікаве

Смачно як у бабусі: готуємо пишні домашні пиріжки

Смачно як у бабусі: готуємо пишні домашні пиріжки

Домашні пиріжки — ідеальне доповнення як до основної страви, наприклад бульйону, так і до чаю. Соковита, ароматна домашня випічка обов’язково порадує ваших домочадців та гостей.

Кулінарний блогер Наталія Виноградова у новому відео поділилася з нами рецептом ароматних домашніх пиріжків з цибулею та яйцем, а також з капустою. Щоб приготувати смачні пиріжки вдома вам знадобляться:

  • борошно — 2 склянки;
  • молоко — 1 склянка молока
  • майонез — 2 ст.л.;
  • цукор -1 ст.
  • сіль — щіпка;живі дріжджі — 20 гр.;
  • обсмажена капуста із цибулею;
  • зелений лук з вареним яйцем.

Спосіб приготування:

  1. Молоко змішуємо з майонезом (або замініть його на олію), переливаємо в сотейник, додаємо цукор і трохи підігріваємо. Потім знімаємо з вогню, додаємо дріжджі та добре перемішуємо.
  2. Тонким цівком у просіяне борошно переливаємо дріжджову суміш і замішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками, а потім добре вимішуємо тісто на столі близько 10 хвилин, накриваємо рушником і прибираємо відпочивати в тепле місце на 30-40 хвилин (поки не підніметься).
  3. Після того як тісто піднялося, формуємо з нього ковбаску і нарізаємо на невеликі булочки, накриваємо їх рушником і залишаємо ще на 5-10 хвилин підніматися.
  4. Після цього приступаємо до ліплення пиріжків: трохи розкочуємо тісто, кладемо всередину начинку і защипуємо краї, формуючи пиріжки у формі човника.
    Перекладаємо пиріжки на деко, змащене маслом, накриваємо рушником і залиши ще на 10 хвилин підніматися.
  5. Тепер можна приступати до випікання. Ставимо деко в духовку приблизно на 20 хвилин при 200 С (у процесі не забуваємо перевіряти пиріжки на рум’янець, так як духовки у всіх різні).
  6. Готові пиріжки змащуємо вершковим маслом зверху і прибираємо під рушник із бавовняно-паперової тканини, щоб вони трохи остигли і стали м’якими.

Пригощаємо своїх близьких та друзів та насолоджуємося ароматом та смаком домашньої випічки.

Back to top button